SELAMAT DATANG KE PAPARAN MAYA PERSATUAN PENDUDUK PERDANA COLLEGE HEIGHTS, MANTIN, NSDK

Isnin, 4 Oktober 2010

SEKITAR MAJLIS RUMAH TERBUKA AIDILFITRI

[b]


Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri PCH yang dianjurkan Persatuan Penduduk PCH dengan berlangsung dengan jayanya. Berikut adalah informasi mengenai majlis ini:

1. Aktiviti gotong-royong bermula seawal jam 7.00pagi dengan pembahagian pelbagai jenis tugas iaitu bakar lemang(40 batang), masak kuah kacang, rendang daging, kari ayam dan pelbagai persediaan lagi. ( ayam=30 ekor , daging 20kg )

2. Sekitar jam 6.00pm, semua persediaan makanan telah siap untuk dihidang serta persiapan khemah disusun dengan begitu rapi.

3. 8.30pm ketibaan penduduk bersama ahli keluarga ( + - 90 buah keluarga = 350 orang ) dengan pakaian lengkap berwarna-warni.

4. Sekitar 8.35pm, Ahli Majlis MPN Mr. Gan Chee Biow hadir serentak dengan Pengerusi JKKK Kg. Batang Benar, En. Mohd. Salleh b. Othman bersama Pengerusi KRT Pangsa Pajam, En. Zulkifli dan ahli jawatankuasa masing-masing.

4. Majlis dimulakan jam 8.50pm dengan Ucapan Pengerusi Majlis, Bacaan Doa, Ucapan Pengerusi PPPCH dan diakhiri dengan ucapan Mr Gan Chee Biow.

5. Simbolik majlis kali ini adalah dengan gemerlapan cahaya bunga api (KLCC) terus menerangi ruang udara PCH ( 5 unit bunga api - sumbangan En Jefri Jaafar ).

6. Sambil makan, penduduk diselangi dengan acara penyampaian 30 hadiah cabutan bertuah yang semestinya menggembirakan penduduk termasuk yang bukan beragama Islam.

7. Majlis menjadi agak terbantut apabila hujan lebat beserta angin bertiup kuat. Namun tidak menganjakkan lebih kurang 300 tetamu ketika itu.

8. 10.30pm penduduk beransur-ansur pulang dengan boleh dikatakan dengan hati yang riang.

Kesimpulan:

Majlis Rumah Terbuka PCH 2010 mendapat sambutan yang amat luar biasa daripada penduduk PCH walaupun mengikut kehadiran, masih ramai lagi penduduk yang tak dapat hadir kerana hujan lebat. Walaupun hujan, makanan yang disediakan habis menunjukkan kemeriahan majlis kali ini.

Masalah tiada dewan / balai raya terus dibisik di telinga Ahli Majlis dengan harapan tanah seluas 1/2 ekar yang disediakan oleh Seri Pajam dapat didirikan dewan / balai raya dengan kadar segera. Ahli Majlis & Ketua Kampung juga basah dalam keadaan hujan lebat tersebut.

Ucapan ribuan terima kasih kepada Pak Hassan, Bro Ashri, Hj. Azmi, Pak Sherif, Pak Rashid, Abg Kamal, Bro Fadzil yang berjaya mengemudi majlis ini daripada mula sehingga selesai.

Tidak lupa juga ucapan terima kasih kepada semua AJK PPPCH serta penduduk yang terlibat secara langsung atau tidak langsung yang turut membantu dalam menjayakan program pada kali ini.

Juga tidak dilupakan kepada semua penaja Rumah Terbuka Aidilfitri PCH kali ini iaitu Seri Pajam Development, En Jefri , En. Yuzman , Syarikat Security, En Masri dan banyak lagi orang perseorangan yang memberikan tajaan kewangan. Tidak lupa ribuan terima kasih kepada KRT PCH atas sumbangan RM600.00.

Akhir sekali, ribuan terima kasih kepada penduduk PCH yang memberikan sokongan dengan menyertai majlis ini dari awal sehingga selesai.

Sekian, terima kasih.

[/b]

3 ulasan:

Yanti berkata...

Tahniah la iyo bt semua ajk. seronok sungguh walaupun hujan lebat.

Tanpa Nama berkata...

nak bagi tau ade baiknye kalau ade peta /map yang menunjukakn lokasi sebenar perdana college heights....bila surf blog nee tak tau dimane sebenarnye terletak PCH nee

PPPCH berkata...

Betul tu.. lokasi PCH berhampiran Pekan Pajam, 3KM dari Nilai 3, Mantin, NSDK.. masih mencari cara utk masukkan map dalam blog ni.. anyway, tkasih atas cadangan tuan/puan.