SELAMAT DATANG KE PAPARAN MAYA PERSATUAN PENDUDUK PERDANA COLLEGE HEIGHTS, MANTIN, NSDK

Jumaat, 4 Mac 2011

Perasmian Kawasan Rukun Tetangga PCH

[b]


Pada 27 febuari 2011 ,hari bersejarah yang mencatatkan Kawasan Rukun Tetangga PCH telah diresmikan dengan suasana yang amat harmoni dan gemilangnya.

Pada seawal jam 8.00 pagi warga PCH telah memenuhi ruang khemah yang disediakan dan pertandingan mewarna untuk anak-anak PCH telah diadakan.Hampir 50 orang kanak-kanak telah mengambil bahagian dengan hiruk pikuknya, dan ditemani oleh kedua ibu bapa.Pertandingan berjalan selama 1 jam.Sementara itu ruang niaga telah dibuka kepada yang berminat utuk menjalankan perniagaan.Terdapat 6 booth yang disediakan dan dipenuhi dengan peniaga kecilan ini seperti menjual makan pagi,kuih muih ,produk kecantikan ,insuran dan tidak ketinggalan jualan hasil pertanian yang dibawa khas dari Institut Pertanian Serdang.
Seterusnya Jabatan Polis turut serta dengan mengadakan pameran keselamatan dan Jabatan Bomba dengan demontrasi memadam api.Ceramah ringkas mengenai keselamatan diberikan oleh Cheif Inspektor Tuan Rashid dari balai polis Mantin mengenai langkah menjaga keselamatan rumah dan taman serta tips-tips berguna kepada kita.
Pihak Bomba turut menyumabangkan tenaga memberikan taklimat ringkas mengenai keselamatan rumah dan pencegahan kebakaran..sesuatu yang tidak pernah kita ambil berat.Ceramah tersebut telah diberikan oleh Sarjan Jaya dari Bali Bomba Mantin.
Kepada kedua jabatan Tabik diberikan kerana amat prihatin terhadap kita semua.
Majlis Perasmin diteruskan dengan ucapan-ucapan dari Pengerusi KRT Tn.hj.Hassa,Ucapan dari Jabatan Perpaduan Negara Pn.Rina dan seterusnya Ucapan Perasmiqn oleh YB tuan Radzi .
Kepada Semua Ahli jawatankuasa tahniah diucapkan atas kerja keras anda..kerana kita bertekad untuk menjadikan KRT PCH ini antara KRT yang terbaik dalam Daerah Seremban....
soalan nya adakah kita berani menyahut cabaran ini????atau kita hanya kan berpuashati dengan apa yang kita capai..Hanya komuniti KRT PCH yang dapat menjawab..
Yang penting kita perlu bersama berganding bahu tanpa mengira bangsa,agama dan status kita..
bagi mencapai matlamat kita...Satu Taman,Satu ikatan.Satu wawasan,Satu Malaysia.

[/b]

Tiada ulasan: